Mimari, Yapı, İnşaatın Geleceğinde Paslanmaz Çelik Var!

İngiliz Paslanmaz Çelik Derneği (BSSA) 2016 yılında ‘Mimari, Yapı ve Altyapıda Paslanmaz Çelik’ başlıklı bir konferans düzenledi ve BSSA’nın Genel Müdürü Paul Barker, neden böyle bir tema seçtiklerini açıklarken şu sözlere yer verdi:
“Büyük metropollerde; mimaride, binalarda ve altyapıda giderek daha fazla kullanılacak olan paslanmaz çeliğin potansiyelini görüyoruz. İngiltere’de tüketimde büyük bir artış bekliyoruz. Ancak, bunu başarmak için insanların paslanmaz çeliğin faydalarını, ne kadar uygun maliyetli olduğunu ve çeşitli projelerde nasıl tasarlanabileceğini anlamalarını sağlamamız gerekiyor…”
SMR Genel Müdürü Markus Moll ise sunumunda, son kullanım tüketimi açısından ABC (Mimari, Yapı, İnşaat) ve altyapı segmentinin 2050'ye kadar yüzde 140 oranında, diğer pazar segmentlerine kıyasla en hızlı şekilde büyümesinin beklendiğini belirtti.
TMR Consulting Kıdemli Geliştirme Müdürü Catherine Houska ise, paslanmaz çelik için umut vaat eden önemli bir küresel eğilime, yani sürdürülebilirliğe değindi ve şunları söyledi:
“Paslanmaz çelik, doğası gereği ve süresiz olarak geri dönüştürülebilir bir malzemedir, bu nedenle defalarca geri dönüştürülebilir. Mimari, inşaat ve inşaatta kullanılan paslanmaz çeliğin yüzde 92'si geri dönüştürülüyor ve bu da onu inanılmaz derecede sürdürülebilir kılıyor. Giderek artan sayıda müşteri, binaların 60, 75, 100 veya daha fazla hizmet ömrü için tasarlanmasını talep ediyor. Bunu başarmak için sürekli olarak malzemeleri değiştirirseniz, bu karbon ayak izi açısından korkunç bir durumdur. Paslanmaz çelik kullanmanız durumunda bunu yapmak zorunda değilsin."